ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνάντηση Λαβρόφ - Κούλεμπα στην Αττάλεια την Πέμπτη με μεσολάβηση Τσαβούσογλου

Ουκρανία: Συνάντηση Λαβρόφ - Κούλεμπα στην Αττάλεια την Πέμπτη με μεσολάβηση Τσαβούσογλου
AP Photo / Pavel Golovkin

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου, θα συναντηθούν στην Αττάλεια μαζί του οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κούλεμπα και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο ανέπτυξε τα κρίσιμα θέματα που είχαν απασχολήσει νωρίτερα τις συνομιλίες του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την είδηση μετέδωσαν και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, προχτές Σάββατο, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν διατύπωσε εκ νέου την προσφορά της Τουρκίας να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ουκρανίας και Ρωσίας και κάλεσε σε άμεση παύση των εχθροπραξιών. Συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς που διατηρεί ούτε με τη Μόσχα ούτε με το Κίεβο.

«H στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και μόνο αν οι απαιτήσεις της Μόσχας ικανοποιηθούν διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο για άμεση κατάπαυση του πυρός, άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.

LIVE BLOG - Ουκρανία: Υπό κατάρρευση η νέα προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων - Νέα ρωσικά χτυπήματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ