ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Πρόσθετες κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία αποφάσισε η ΕΕ

Πόλεμος Ουκρανία: Πρόσθετες κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία αποφάσισε η ΕΕ
Οι πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν νέες κυρώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και των κρυπτονομισμάτων και πρόσθεσαν Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες στην μαύρη λίστα της ΕΕ AP Photo/Pascal Bastien

Την επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας και του Μινσκ, αποφάσισαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, αποσυνδέονται τρεις λευκορωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών Swift, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν επίσης νέες κυρώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και των κρυπτονομισμάτων και πρόσθεσαν Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες στην μαύρη λίστα της ΕΕ.

Επιπλέον, προστίθενται κι άλλα προϊόντα τεχνολογίας και άλλα αγαθά, στη λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να εξαχθούν στη Ρωσία.

Τα μέτρα συμπληρώνουν τις τρεις δέσμες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία που επιβλήθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες από την ΕΕ.

Τα μέτρα αναμένεται να υιοθετηθούν επίσημα από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία, ενόψει της άμεσης δημοσίευσής τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το LIVE BLOG του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ