Μελιτόπολη: Η Ρωσία έχρισε δική της δήμαρχο μετά τη σύλληψη του Φεντόροφ
Ανανεώθηκε:
Νέα δήμαρχος εγκαταστάθηκε στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, μετά την σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ, την Παρασκευή.
Η Ρωσία τοποθέτησε στη θέση του Φεντόροφ την Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, από την ομάδα της αντιπολίτευσης, η οποία είναι συνεργάτης και υποστηρίκτρια της «ειδικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης εθεάθη σε βίντεο την Παρασκευή να απομακρύνεται από ένα κυβερνητικό κτήριο στην πόλη από ένοπλους άνδρες.
Λίγο αργότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, περιφερειακός εισαγγελέας του Λουχάνσκ ισχυρίστηκε ότι είχε διαπράξει τρομοκρατικά αδικήματα τα οποία ερευνώνται.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη σύλληψη ως «έγκλημα κατά της δημοκρατίας».
«Στη Μελιτόπολη οι εισβολείς συνέλαβαν τον δήμαρχο της πόλης, Ιβάν Φεντόροφ, έναν δήμαρχο που υπερασπίζεται με θάρρος την Ουκρανία και τους ανθρώπους της κοινότητάς του. Προφανώς, αυτό είναι σημάδι της αδυναμίας των εισβολέων. Δεν βρήκαν κανένα στήριγμα στη γη μας», είπε σε μήνυμά του στο Facebook.
Δείτε όλες τις εξελίξεις για την Ουκρανία στο live blog του CNN Greece.
Ο Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα και εξαπέλυσε πυρά κατά των Δημοκρατικών - «Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι»
08:49
Επεισόδια στα Εξάρχεια τα ξημερώματα: Φωτιές σε κάδους, επίθεση με πέτρες σε πυροσβέστες-2 συλλήψεις
08:37
Εκλογές στο Ισραήλ: Η αντοχή Νετανιάχου και ο γρίφος της επόμενης ημέρας
08:32
«Ο Γουάινστιν περίμενε να αποτύχουμε»: Πώς ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» γλίτωσε από την καταστροφή
08:30