ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανός αξιωματικός στο Λουχάνσκ κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου

Ουκρανός αξιωματικός στο Λουχάνσκ κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου
Σύμφωνα με τον Αλέξι Μπιλοτσίτσκι, αρχηγό της αστυνομίας της Ποπάσνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Λουχάνσκ, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου εναντίον της περιοχής του AP/Mstyslav Chernov

Ένας Ουκρανός αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας του Λουχάνσκ κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε την κοινότητά του με βόμβες φωσφόρου.

Σύμφωνα με τον Αλέξι Μπιλοτσίτσκι, αρχηγό της αστυνομίας της Ποπάσνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Λουχάνσκ, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου εναντίον της περιοχής του.

«Είναι αυτό που οι ναζιστές ονόμαζαν «φλεγόμενο κρεμμύδι» κι είναι αυτό που οι «Ρωσίστες» (σ.σ συνδυασμός των λέξεων Ρώσοι και φασίστες) εξαπολύουν εναντίον των πόλεών μας. Απερίγραπτο πόνο και φωτιές», έγραψε στο Facebook.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επαληθευτεί, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, επίσης στο Ντονμπάς, στο Κραματόρσκ, ένα τρένο που μετέφερε αμάχους με κατεύθυνση το Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο. Στον βομβαρδισμό έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε άλλος ένας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο Ντονμπάς, δύο ορθόδοξες εκκλησίες, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, επλήγησαν επίσης κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές: η εκκλησία του Σβιατογκιούρσκ και ένας ναός στο Σεβεροντονέτσκ.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν εκδώσει κάποιον απολογισμό.

LIVEBLOG: Τουλάχιστον 35 νεκροί από την πυραυλική επίθεση στη διθενή στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ