ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Ξέσπασε ο δήμαρχος της Νοβογιαροβίρσκ: Θα στείλουμε τους Ρώσους σπίτια τους σε φέρετρα

Ουκρανία - Ξέσπασε ο δήμαρχος της Νοβογιαροβίρσκ: Θα στείλουμε τους Ρώσους σπίτια τους σε φέρετρα
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Φέργκαλ Κιν, η οργή του δημάρχου γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και κατανοητή στην πολύπαθη αυτή περιοχή και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων. AP Photo / Felipe Dana

Ο Βολοντίμιρ Ματσελούχ δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του και ξεσπά. Ο δήμαρχος της πόλης Νοβογιαροβίρσκ βρισκόταν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σημείο όπου σωστικά συνεργεία περισυνέλεγαν νεκρούς και τραυματίες, μετά τους νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη στρατιωτική βάση της περιοχής.

«Θα στείλουμε τους Ρώσους σπίτια τους σε φέρετρα», φώναζε οργισμένα ο Ματσελούχ, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Φέργκαλ Κιν, η οργή του δημάρχου γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και κατανοητή στην πολύπαθη αυτή περιοχή και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους το Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας (IPSC), μια μεγάλη στρατιωτική βάση, κοντά στην πόλη Λβιβ. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου. Η Μόσχα θεωρεί ότι η βάση του Γιαβορίβ είναι ΝΑΤΟϊκή και παρέχεται από εκεί στρατιωτική συνδρομή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, στόχος βομβαρδισμού έγινε το μοναστήρι της Λαύρας του Σβιατογίρσκ του 13ου αιώνα στην περιοχή του Ντονέτσκ, που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας).

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το LIVE BLOG του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ