ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν εννιαόροφη πολυκατοικία στο Κίεβο - Συγκλονιστικές εικόνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν εννιαόροφη πολυκατοικία στο Κίεβο - Συγκλονιστικές εικόνες
Η Ρωσία βομβάρδισε πολυκατοικία εννέα ορόφων στις 5:00 το πρωί με αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο άτομα και να τραυματιστούν τρεις Ukraine emergency services Telegram account

Οι σειρήνες του πολέμου στην Ουκρανία δεν σταματούν να χτυπούν καθώς η μάχη μαίνεται για 19η μέρα λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα. 

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι βομβαρδίστηκε μία εννιαόροφη πολυκατοικία στο Κίεβο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις, όταν μία οβίδα χτύπησε το κτήριο κατοικιών στο βορειοδυτικό Κίεβο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Άλλοι 15 άνθρωποι διασώθηκαν από τη φωτιά και 63 απομακρύνθηκαν από το κτήριο. Η φωτιά έσβησε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εννιαώροφη πολυκατοικία τυλίχτηκε στις φλόγες από μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στις 5 το πρωί, στην περιοχή Ομπολόνσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Μόσχα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και επεκτείνεται δυτικά στη χώρα, μετά και το βομβαρδισμό την Κυριακή, σε μεγάλη στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα της Πολωνία .

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στην πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, 10:30 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να διεξαχθεί νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί πως «είναι μόνο θέμα χρόνου να πέσουν οι ρωσικοί πύραυλοι» στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

LIVEBLOG: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο - Στόχος πολυκατοικίες και το εργοστάσιο κατασκευής Antonov

ΔΗΜΟΦΙΛΗ