ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Παραπληροφόρηση πως η Ρωσία μας ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία

Κίνα: Παραπληροφόρηση πως η Ρωσία μας ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian AP Photo

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η Ρωσία ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία είναι «παραπληροφόρηση» από τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Η θέση της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι σαφής, και έχουμε παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Είναι επιτακτική ανάγκη για όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μειώσουν την ένταση, αντί να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Eίναι σημαντικό να πιέσουμε για μια διπλωματική λύση, αντί να κλιμακώνουμε περαιτέρω την κατάσταση», δήλωσε ο Zhao Lijian.

Νωρίτερα, το CNNi, μεταξύ άλλων αμερικανικών ΜΜΕ μετέδωσαν πως δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Κίνα οικονομική υποστήριξη και στρατιωτική βοήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και drones.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι ανησυχητική και πως οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στο Πεκίνο ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».

Ο Σάλιβαν θα συναντήσει τους Κινέζους ομολόγους τους στη Ρώμη σήμερα για συνομιλίες.

LIVEBLOG: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο - Στόχος πολυκατοικίες και το εργοστάσιο κατασκευής Antonov

ΔΗΜΟΦΙΛΗ