ΚΟΣΜΟΣ

Οπερατέρ του Fox News σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Οπερατέρ του Fox News σκοτώθηκε στην Ουκρανία
Ο Πιέρ Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media Fox News/ Twitter

Ένας εικονολήπτης του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Πιέρ Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ, ενημερώνοντας τους υπαλλήλους σήμερα το πρωί.

«Με μεγάλη θλίψη και βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα σήμερα το πρωί σχετικά με τον αγαπημένο μας οπερατέρ Πιέρ Ζακρζέφσκι», έγραψε η Σκοτ.

Ο Ζακρζέφσκι ήταν μαζί με τον ανταποκριτή Μπέντζαμιν Χολ «όταν το όχημά τους δέχτηκε πυρά», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας πως ο Χολ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Ουκρανία.

«Ο Πιερ ήταν φωτογράφος εμπόλεμης ζώνης που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το Fox News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη μακρόχρονη θητεία του μαζί μας. Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν απαράμιλλα. Με έδρα το Λονδίνο, ο Pierre εργαζόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο», ανέφερε η Σκοτ και πρόσθεσε:

«Ήταν βαθιά αφοσιωμένος στην αφήγηση της ιστορίας και η γενναιότητα, ο επαγγελματισμός και η εργασιακή του ηθική ήταν γνωστά μεταξύ των δημοσιογράφων σε κάθε μέσο ενημέρωσης».

Η Σκοτ είπε ότι ήταν μια «σπαρακτική μέρα για το Fox News Media και για όλους τους δημοσιογράφους που ρισκάρουν τη ζωή τους για να μεταδώσουν τις ειδήσεις».

Εν τω μεταξύ, ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, είπε ότι μια Ουκρανή δημοσιογράφος, η Ολεξάντρα Κουβσίνοβα, σκοτώθηκε επίσης στο περιστατικό.

Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι η Κουβσίνοβα συνεργαζόταν με την ομάδα της Fox.

Τη Δευτέρα, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε ανακοινώσει στον λογαριασμό της στο Facebook ότι ένας Βρετανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε στα πόδια από έναν όλμο και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Είχε επίσης αναρτήσει μια φωτογραφία της επίσημης διαπίστευσής του, καλύπτοντας όμως το όνομα και μέρος του προσώπου του δημοσιογράφου.

Την Κυριακή ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες στο Ιρπίν, βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου, όπου μαίνονται εδώ και ημέρες σφοδρές μάχες.

Ο Μπρεντ Ρενό, ένας 50χρονος φωτογράφος και σκηνοθέτης, σκοτώθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο την ώρα που επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με Ουκρανό γιατρό.

Αυτός ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που έχασε τη ζωή του από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο.

LIVEBLOG - Κίεβο: Εικόνες χάους και νεκροί- «Παραδοθείτε και θα ζήσετε» λέει ο Ζελένσκι στους Ρώσους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ