ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης

Πόλεμος Ουκρανία - Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης
«Ηθικός εκφυλισμός η σιωπή της Δύσης για τα θύματα στο Ντονμπάς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

«Το φιλοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο δρομολογούσε την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής και ο στόχος τους, φυσικά, θα ήταν η Ρωσία» ισχυρίστηκε ο Βλάντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με κορυφαίους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ επέρριψε ευθύνες στη Δύση για την αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

«Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας. Η Δύση δεν θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία, είπε.

«Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν την 21η ημέρα του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τον πόλεμο, προχωρά με επιτυχία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

«Η επιχείρηση προχωρά με επιτυχία, σε αυστηρή συμφωνία με τα προκαθορισμένα σχέδια» είπε, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «καταλάβει» την Ουκρανία.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας σε συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά «η Μόσχα θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, η οποία προχωρά βάσει σχεδίου».

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις.

«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ηθικός εκφυλισμός η σιωπή της Δύσης για τα θύματα στο Ντονμπάς»

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη «σιωπή της Δύσης» για τα θύματα στο Ντονμπάς ως «ηθικό εκφυλισμό» κάνοντας λόγο για «πλήρη απανθρωποποίηση».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, προκαλεί έκπληξη το πώς η Δύση «δεν παρατήρησε καν» την τραγωδία στο Ντονέτσκ, όταν μια πυραυλική επίθεση εξαπολύθηκε στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους. Σημειώνεται ότι το Κίεβο έχει αρνηθεί ότι εξαπέλυσε επίθεση

«Είναι επίσης υποκριτικό ότι έχουν κλείσει τα μάτια στα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν οι μητέρες στο Ντονμπάς έθαψαν τα παιδιά τους, όταν σκοτώθηκαν ηλικιωμένοι. Είναι απλώς ένα είδος ηθικού εκφυλισμού, πλήρης απανθρωποποίηση», είπε ο Πούτιν.

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στην Ουκρανία στο LiveBlog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ