ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Τουλάχιστον ένας νεκρός
Η δεκαξαώροφη πολυκατοικία χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές Twitter/ NEXTA

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η δεκαξαώροφη πολυκατοικία χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές. Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου τριάντα κάτοικοι του κτιρίου.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πολυκατοικία κατασβέστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Αλληλοκατηγορίες για τον βομβαρδισμό θεάτρου της Μαριούπολης - Άγνωστη η τύχη των αμάχων

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης το οποίο βομβαρδίστηκε την Τετάρτη, με την Ουκρανία και την Ρωσία να αλληλοκατηγορούνται ενώ δεν ξέρουμε ακόμα αν υπάρχουν θύματα από την βάναυση επίθεση κατά αμάχων.

«Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτήριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.

«Δεν έγινε καμία ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον χερσαίων στόχων στη Μαριούπολη χθες», είπε με τη σειρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ και η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ έκανε λόγο για «fake news», χρησιμοποιώντας το άρθρο του CNNi.

«Σύμφωνα με διαθέσιμα αξιόπιστα δεδομένα» η μονάδα ουκρανών εθνικιστών Αζόφ επιτέθηκε στο κτήριο, που είχε ήδη παγιδευτεί, ισχυρίζεται η Μόσχα.

Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας αντίθετα κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση.

«Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. Ρωσική επίθεση στο Δραματικό Θέατρο όπου κρύβονταν εκατοντάδες αθώοι άμαχοι. Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ρώσοι είναι αδύνατο να μη γνώριζαν πως επρόκειτο για καταφύγιο αμάχων», ανέφερε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω Twitter.

Δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies πριν από δύο ημέρες, δείχνει τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα, στο μπροστινό και πίσω μέρος του θεάτρου.

LIVE BLOG Ουκρανία: Νέος πύραυλος κατά πολυκατοικίας στο Κίεβο – Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ