Δεύτερο εναέριο χτύπημα σε νοσοκομείο της Συρίας
Ακόμα ένας αεροπορικός βομβαρδισμός έπληξε νοσοκομείο στο Χαλέπι, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το δίκτυο Al Jazeera.
Το χτύπημα έγινε στη περιοχή "Al Marja", της Συρίας. Τρία άτομα φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται στους 25, σύμφωνα με το Reuters.
Η συγκεκριμένη κλινική παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες καθώς και περίθαλψη για άτομα με χρόνιες ασθένειες. Η λειτουργία του κέντρου σημειώνε πέντε χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με το δίκτυο ενημέρωσης.
Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, σε εναερία επίθεση από τις δυνάμεις της Δαμασκού, σε ακόμη ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι της Συρίας, σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους 3 παιδιά και 3 γιατροί. Ο ένας εξ αυτών ο τελευταίος παιδίατρος της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή του Χαλεπίου αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, μετά την, εν μέρει, κατάρρευση της εκεχειρίας τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 49 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι τις τελευταίες έξι ημέρες.
“Τις τελευταίες 48 ώρες, κατά μέσο όρο σκοτώνεται ένας Σύρος κάθε 25 λεπτά, ενώ ένας τραυματίζεται κάθε 13 λεπτά”, ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα.
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24
Τουρκικό σκάφος δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Κριμαίας – Ένας νεκρός και 4 τραυματίες
23:12