ΚΟΣΜΟΣ

Βόρειος Κορέα: Συνεχίζονται οι καταδίκες σε αμερικανούς πολίτες

Βόρειος Κορέα: Συνεχίζονται οι καταδίκες σε αμερικανούς πολίτες
REUTERS/KCNA

Η Βόρειος Κορέα καταδίκασε ακόμη ένα αμερικανό πολίτη σε δέκα χρόνια καταναγκαστικών έργων, ως ύποπτο για κατασκοπία και κλοπή κρατικών μυστικών.

Ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ (Kim Dong Chul), ένας 62χρονος άντρας με κορεάτικες ρίζες, θα εκτίσει 10 χρόνια ποινή φυλάκισης, αφού βρέθηκε ένοχος, σύμφωνα με τα άρθρα 60 και 64, του ποινικού κώδικα της χώρας. Η δίκη έγινε σε ένα μικρό δικαστήριο στη Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent. Ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με την εικαζόμενη κατασκοπεία, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Kim Dong Chul

Πηγή: Reuters: KCNA

Ο Κιμ Τσούλ, είχε ανακοινώσει δημόσια τον προηγούμενο μήνα ότι είχε εργαστεί για τη Νότια Κορέα, για να «ρίξει» την κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν και επειδή ήθελε να διαδώσει τη θρησκεία τους στους πολίτες. Ο Τσουλ, ζούσε για αρκετά χρόνια στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και πήρε την υπηκοότητα. Δήλωσε στις Αρχές ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τον κάλεσαν να μπει στις μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, της Νότιας Κορέας, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της με την υπόθεση, καθώς και τη στρατολόγηση του Τσούλ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στην πόλη Ρασόν της Β. Κορέας και κατηγορήθηκε για κατοχή ενός USB το οποίο περιείχε κρατικά και στρατιωτικά μυστικά, της χώρας.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2015 με ένα αμερικανό τουρίστα, τον Όττο Γουάρμπιερ (Otto Warbier), τον οποίο καταδίκασαν, επίσης, σε 15 χρόνια καταναγκαστική εργασίας , για λόγους κατασκοπίας. Εκτός αυτού, και ένας καναδός ιερέας ο Χάιον Σου Λιμ (Hyeon Soo Lim), είχε δικαστεί το Δεκέμβριο σε ισόβια κάθαρση για εγκλήματα κατά της Βορείου Κορέας.

16399295

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KCNA /HANDOUT

Γενικά, υπάρχει μια θεωρία που πλανάται στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να τους «ρίξει» και να δώσει τα ηνία στη Νότιο Κορέα, στέλνοντας κατασκόπους και υποκλέπτοντας τα κρατικά μυστικά τους.

Την ίδια ώρα, η χώρα συνεχίζει να κάνει παραβιάσεις εκτοξεύοντας πυραύλους και κάνοντας δοκιμές. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει δώσει πολλές κυρώσεις, αλλά ο ηγέτης της Β. Κορέας δεν φαίνεται να υπακούει σε διαταγές ανωτέρων.

Διαβάστε επίσης: Β. Κορέα: Οι φιλοδοξίες για την κατάκτηση του κόσμου μέσα από 20 φωτογραφίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ