ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλέπι

Επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλέπι
Χαλέπι-βομβαρδισμός (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Abdalrhman Ismail

Επίθεση δέχθηκε το ρωσικό προξενείο στο Χαλέπι, από τους μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα, όπως έκανε γνωστό την Μεγάλη Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ρωσικό προξενείο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, δέχθηκε επίθεση με πυρά, ενώ έπεσαν και βόμβες, τόσο μέσα όσο και γύρω από το κτίριο. Από την επίθεση δεν σκοτώθηκε και δεν τραυματίστηκε κανείς».

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σχεδιασμένη επίθεση από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και τους συμμάχους του, που έχει αυξημένη δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Χαλεπίου.

Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά σημείωνε πως οι τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νούσρα επιχειρούν να «εκτροχιάσουν» την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης, προκαλώντας ένταση τόσο στο Χαλέπι, όσο και στη Λαττάκεια.

Την Παρασκευή Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν στο να προχωρήσουν σε παύση των εχθροπραξιών στην Λαττάκεια και τα προάστια της Δαμασκού, από τα μεσάνυχτα της 30ής Απριλίου. Πληροφορίες που ήθελαν και το Χαλέπι να περιλαμβάνεται στο καθεστώς της εκεχειρίας, δεν επιβεβαιώθηκαν. Σημειώνεται ότι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ