ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε ολοσχερώς στρατόπεδο στο Μικολάιβ - Δεκάδες νεκροί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε ολοσχερώς στρατόπεδο στο Μικολάιβ - Δεκάδες νεκροί
Το στρατόπεδο επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους και καταστράφηκε ολοσχερώς (AP Photo/Sergei Grits)

Δημοσίευση: Σάββατο 19 Μαρτίου 14:46

Στρατόπεδο στο Μικολάιβ, στα νότια της Ουκρανίας, καταστράφηκε ολοσχερώς έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των παγιδευμένων στα συντρίμμια, ωστόσο δεκάδες έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μέλη των σωστικών συνεργείων που επικαλείται το AFP, τουλάχιστον 50 σοροί έχουν ανασυρθεί, ενώ άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των παγιδευμένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 στρατιώτες βρίσκονταν στους κοιτώνες την ώρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το BBC, 57 άτομα νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Το στρατόπεδο που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μικολάιβ επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου.

Οι Ρώσοι «πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης του Μικολάιβ Βιτάλι Κιμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Ο δήμαρχος του Μικολάιβ Ολεξάντρ Σένκεβιτς δήλωσε, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτή η πόλη, που αριθμούσε μισό εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βομβαρδίσθηκε από την γειτονική της περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Ο βομβαρδισμός γίνεται με μεγάλη ταχύτητα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα του αντιαεροπορικού συναγερμού», δήλωσε σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Ukraïnska Pravda.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία στην περιοχή πέφτει στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Το Μικολάιβ και η περιοχή του αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και ρωσικών βομβαρδισμών. Η πόλη είναι στρατηγικής σημασίας διότι είναι ο τελευταίος κόμβος πριν από την Οδησσό.

LIVE BLOG - Όλες οι εξελίξεις κατά την 24η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ