ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία - La Repubblica: «Η Ρωσία απειλεί την Ιταλία για τις κυρώσεις»

Πόλεμος στην Ουκρανία - La Repubblica: «Η Ρωσία απειλεί την Ιταλία για τις κυρώσεις»
Ιταλοί πολίτες διαδηλώνουν στη Ρώμη κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (AP Photo/Andrew Medichini)

Σε απειλητική δήλωση προς την Ιταλία προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «η Ρώμη πρέπει να συνέλθει, για να μην φτάσουμε σε μη αντιστρέψιμες συνέπειες», διαμήνυσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Την δήλωση φαίνεται να την έκανε ο Αλεξέι Παραμόνοφ, υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι κυρώσεις δεν είναι δική μας επιλογή. Δεν θέλουμε, η λογική του Γάλλου υπουργού οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος κήρυξε ολικό χρηματοοικονομικό πόλεμο στην Ρωσία, να βρει θιασώτες στην Ιταλία, προκαλώντας μια σειρά από μη αντιστρέψιμες συνέπειες», δήλωσε ο Παραμόνοφ.

«Στη Ρώμη, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, περιμένουμε να συνέλθουν, να θυμηθούν τα βαθιά συμφέροντα των λαών τους και τις ειρηνικές σταθερές των προσδοκιών της εξωτερικής πολιτικής τους», συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών θεμάτων του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

Υπολειτουργεί το Χρηματιστήριο της Μόσχας λόγω κυρώσεων

Άμυνες εν μέσω αυξανόμενων κυρώσεων επιχειρεί να χτίσει η ρωσική οικονομία, με τις αρμόδιες Αρχές να προχωρούν σε δραστικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας το Χρηματιστήριο της Μόσχας παρέμεινε κλειστό στις 11 Μαρτίου, διατηρώντας σε λειτουργία μόνο την αγορά συναλλάγματος, τις χρηματαγορές και την αγορά repos.

Το ρωσικό χρηματιστήριο έχει αναστείλει σε μεγάλο βαθμό τις συναλλαγές μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εις βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ