ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Αρκάνσας - Τουλάχιστον ένας νεκρός και 20 τραυματίες

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Αρκάνσας - Τουλάχιστον ένας νεκρός και 20 τραυματίες
Μεταξύ των τραυματιών ήταν και παιδιά Screen Grab / Youtube

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 20 τραυματίστηκαν - μεταξύ των οποίων και παιδιά -  το βράδυ του Σαββάτου έξω από έκθεση αυτοκινήτων στη μικρή πόλη Ντούμας, στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, όταν άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με την USA Today, ο Κιθ Φιντς, αρχηγό της τοπικής αστυνομίας στην πόλη Ντουμάς, ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων, ενώ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Ωστόσο, ο Φιντς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχαν κι άλλοι ένοπλοι στον τόπο του εγκλήματος.

Έξω από την έκθεση αυτοκινήτων βρίσκονταν από τις 19:25 (τοπική ώρα) ισχυρές δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας, που ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή.

Η έκθεση αυτοκινήτων στην Ντούμας, μια πόλη περίπου 4.000 κατοίκων στο Αρκάνσας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την άνοιξη, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για υποτροφίες και για την αγορά σχολικών ειδών.

Ο διοργανωτής της έκθεσης, Γουάλας ΜακΤζέχι, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στην κοινότητα.

«Το να συμβαίνει κάτι τέτοιοιο, είναι τραγωδία. Αυτή η έκθεση πραγματοποιείται εδώ και 16 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο ίδιος στο τοπικό κανάλι KATV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ