ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού»

Ουκρανία - Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού»
«Οι καιροί είναι πολύ σκοτεινοί και πολύ δύσκολοι και κάθε άνθρωπος που έχει πολιτική άποψη πρέπει να κάνει την φωνή του να ακουστεί» δηλώνει η Ρωσίδα δημοσιογράφος Screengrab / ABC News

«Ο ρωσικός λαός είναι στην πραγματικότητα ενάντια σε αυτό τον πόλεμο. Είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού» δηλώνει η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ στο στούντιο της ρωσικής τηλεόρασης, και καλεί τους πολίτες της Ρωσίας να καταγγείλλουν την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

«Οι καιροί είναι πολύ σκοτεινοί και πολύ δύσκολοι και κάθε άνθρωπος που έχει πολιτική άποψη και θέλει να κάνει γνωστή αυτή την άποψη, πρέπει να κάνει την φωνή του να ακουστεί. Είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε μιλώντας στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του αμερικανικού δικτύου ABC News.

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα πλάνα με την Μαρίνα Οβσιανίκοβα να εισβάλει στο δελτίο ειδήσεων του Pervy Kanal της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και κατά της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Στο ABC εξήγησε ότι με την ενέργειά της την περασμένη Δευτέρα θέλησε να κάνει κάτι «με περισσότερη απήχηση, που να προσελκύσει περισσότερη προσοχή» από τις διαδηλώσεις που καταστέλλονται από την ρωσική αστυνομία».

«Μπορούσα να δω ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ουκρανία και αυτά που έδειχναν τα προγράμματα στο κανάλι μου ήταν πολύ διαφορετικά. Ηθελα να δείξω στον κόσμο ότι οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου, να εκθέσω στο φως την προπαγάνδα γι' αυτό που είναι και, ίσως, να παρακινήσω του ανθρώπους να καταγγείλουν τον πόλεμο» ανέφερε.

«Ηλπιζα ότι η πράξη μου, κατά μία έννοια, θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη» προσέθεσε.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και, έπειτα από ολιγόωρη κράτηση, της επιβλήθηκε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Έκτοτε, έχει αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση και κινδυνεύει με την απαγγελία κατηγοριών βάσει νέου νόμου που απαγορεύει κάθε «ψευδή είδηση» για τον ρωσικό στρατός, επισείοντας βαριές ποινές φυλάκισης.

«Όχι στον πόλεμο, μην ακούτε την προπαγάνδα»: Η παρέμβαση ακτιβίστριας στη ρωσική κρατική τηλεόραση

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Δηλώνει «πατριώτισσα» και αρνείται την πρόταση Μακρόν για χορήγηση ασύλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ