Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ολική καταστροφή της Μαριούπολης από ψηλά
Συνεχείς βομβαρδισμούς υφίστανται οι περίπου 100.000 άνθρωποι στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σχεδόν έναν μήνα αφότου άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία του ρωσικού στρατού.
Για πρώτη φορά πλάνα από αέρος δείχνουν την απόλυτη καταστροφή.
Η Μαριούπολη, πόλη κατά πλειονότητα ρωσόφωνων κατοίκων, σε στρατηγική θέση ανάμεσα στην Κριμαία (νότια), που κατέλαβε και προσάρτησε η Μόσχα το 2014, και την περιοχή όπου βρίσκεται η αυτοανακηρυγμένη λαϊκή δημοκρατία του Ντoνέτσκ (ανατολικά), βομβαρδίζεται εδώ κι εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό.
Τον λόγο που η κατάληψη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, είναι ένας σημαντικός στόχος της Ρωσίας, αποκάλυψε την Τετάρτη ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας, Κίριλ Στεπάνοφ.
«Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο ίδιος.
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απομάκρυναν τον φοιτητή που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι του (vid)
18:24
«Τα όπλα τα αγόρασα από Ρομά, δεν με έλεγξε ο φύλακας στον ΕΦΚΑ» - Όσα κατέθεσε ο 89χρονος στην ΕΛΑΣ
18:16
Χέγκσεθ για Ιράν: «Οι σύμμαχοι που δεν μας βοηθούν θα αντιμετωπίσουν συνέπειες»
18:07
Ανάσα στην υδροδότηση της Αττικής: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα αποθέματα μέσα σε επτά μήνες
17:58