ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε το ρωσικό αποβατικό πλοίο Saratov στην Μπερντιάνσκ

Πόλεμος Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε το ρωσικό αποβατικό πλοίο Saratov στην Μπερντιάνσκ
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο Saratov που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Μπερντιάσκ έχει τυλιχτεί στις φλόγες screen grab από βίντεο

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι το ρωσικό αποβατικό πλοίο στο οποίο ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν και κατέστρεψαν στην πόλη Μπερντιάνσκ στη νότια Ουκρανία, ονομαζόταν ‘Saratov’, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή τους την Παρασκευή. Αρχικά είχε αναφερθεί πως το πλοίο ονομαζόταν ‘Orsk’.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι το ρωσικό αποβατικό πλοίο στο οποίο ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν και κατέστρεψαν στην πόλη Μπερντιάνσκ, ονομαζόταν ‘Saratov’, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή τους την Παρασκευή. Αρχικά είχε αναφερθεί πως το πλοίο ονομαζόταν ‘Orsk’.

«Στην επιχειρησιακή ζώνη του Αζόφ, σύμφωνα με ενημερωμένες πληροφορίες, ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο ονόματι «Saratov» καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κατεχόμενο λιμάνι Μπερντιάνσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ταυτοποίησαν δύο άλλα μεγάλα αποβατικά πλοία, το ‘Caesar Kunikov’ και το ‘Novocherkassk’, που επίσης λέγεται ότι καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Άλλες απώλειες του εχθρού διευκρινίζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο στο λιμάνι της Μπερντιάνσκ στη νότια Ουκρανία την Πέμπτη.

Η Μπερντιάνσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν τακτικά διαδηλώσεις κατά της παρουσίας των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εκεί.

Όλες οι εξελίξεις στο Live Blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ