Ιταλία: Βρέθηκε σε χωράφι έξω από το Μπάρι ο «θησαυρός» του Αγίου Νικολάου
Ανανεώθηκε:
Βρέθηκε σε χωράφια έξω από την πόλη του Μπάρι στην Ιταλία, ο μικρός «θησαυρός» του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε κλαπεί πριν από τρεις ημέρες.
Από το άγαλμα του αγίου, στην βασιλική εκκλησία του Μπάρι, είχαν αφαιρεθεί δύο χρυσά δαχτυλίδια, ένα πολύτιμο θρησκευτικό μενταγιόν, ένας ασημένιος σταυρός και ένα βιβλίο με τρεις ασημένιες σφαίρες.
Ο δήμαρχος της πόλης Αντόνιο Ντεκάρο, είχε κάνει λόγο για «ιεροσυλία» και για τεράστια προσβολή ολόκληρης της πόλης και των κατοίκων της».
Για την παράνομη αυτή πράξη συνελήφθη και κατηγορείται ένας Τυνήσιος 49 ετών ο οποίος, όμως, δεν παραδέχεται τις ευθύνες του. Τα ιερά αντικείμενα εντοπίσθηκαν σε γεωργική έκταση, από την ιταλική αστυνομία.
«Η επανάκτηση των πολύτιμων αυτών αντικειμένων, τεράστιας συμβολικής αξίας, μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, σε μια τόσο δύσκολη ιστορική στιγμή» έγραψαν, μέσω διαδικτύου, οι Δομινικανοί καλόγεροι της βασιλικής εκκλησίας του Μπάρι. Υπενθυμίζεται ότι το λείψανο του Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε στο Μπάρι, από τα Μύρα της Λυκίας, το 1087.
Πόλεμος στο Ιράν: Πού αναμένονται οι πρώτες ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
07:05
Καιρός: Αίθριος με λίγες νεφώσεις σε Μακεδονία και Θράκη - Στους 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21 Απριλίου)
06:30
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Youth Pass - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
06:00