ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αποχώρησαν από την πόλη Σλάβουτιτς οι Ρώσοι μετά από επιθεώρηση

Ουκρανία: Αποχώρησαν από την πόλη Σλάβουτιτς οι Ρώσοι μετά από επιθεώρηση
Δεν υπάρχει κανένας Ρώσος στρατιώτης στην πόλη AP Photo/Vadim Ghirda

Αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από την ουκρανική πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι εργαζόμενοι του παροπλισμένου πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, αφού επιθεώρησαν την περιοχή.

Το Σάββατο ο Ολεξάντρ Παβλιούκ κυβερνήτης της περιφέρειας όπου βρίσκεται το Σλάβουτιτς είχε ανακοινώσει ότι ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη η οποία βρίσκεται ακριβώς έξω από την ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Τσερνόμπιλ.

«Ολοκλήρωσαν το έργο τους όποτε αποχώρησαν», επεσήμανε ο Γιούρι Φομίτσεφ, δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Επιθεώρησαν την πόλη, σήμερα ολοκλήρωσαν το έργο τους και αποχώρησαν. Δεν υπάρχει κανένας (Ρώσος στρατιώτης) στην πόλη αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Φομίτσεφ, που στο βίντεο εμφανίζεται να κάθεται μπροστά από δύο σημαίες: μία της Ουκρανίας και μία της ΕΕ, πρόσθεσε ότι συνεχίζει να εργάζεται και δεν συνεργάζεται με τους Ρώσους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παβλιούκ είχε δηλώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν απαγάγει τον δήμαρχο, ωστόσο ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

LIVEBLOG Ουκρανία: Ουδετερότητα συζητά ο Ζελένσκι ενώ ο Πούτιν θέλει(;) να «σπάσει» τη χώρα στα δύο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ