ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλ Σμιθ: «Ήμουν εκτός εαυτού, έκανα λάθος» - Η δημόσια συγγνώμη στον Κρις Ροκ για την επίθεση

Γουίλ Σμιθ: «Ήμουν εκτός εαυτού, έκανα λάθος» - Η δημόσια συγγνώμη στον Κρις Ροκ για την επίθεση
«Τα αστεία είναι μέρος της δουλειάς μου αλλά αυτό για τη γυναίκα μου, για την υγεία της, ήταν μη διαχειρίσιμο από την πλευρά μου» είπε ο Γουίλ Σμιθ (AP Photo/Chris Pizzello)

Ο Γουίλ Σμιθ μετά το σάλο που ξέσπασε για το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ κατά τα 94α Όσκαρ, έδειξε να μετανιώνει για την πράξη του και αποφάσισε να απολογηθεί δημόσια, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.

«Κάθε μορφής βίας είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία είναι μέρος της δουλειάς μου αλλά το αστείο για τη γυναίκα μου, για την υγεία της, ήταν μη διαχειρίσιμο από την πλευρά μου, δεν μπόρεσα να το ανεχτώ και αντέδρασα με βάση του συναίσθημα», έγραψε ο ίδιος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι θέλει να απολογηθεί δημόσια στον Κρις Ροκ. «Ήμουν αμήχανος και η πράξη μου δεν ενδείκνυται γι΄αυτό που θέλω να αντιπροσωπεύω ως άνδρας. Δεν υπάρχει χώρος για βία στον κόσμο παρά μόνο για αγάπη και καλοσύνη» έγραψε μεταξύ άλλων ο Γουίλ Σμιθ και συνέχισε λέγοντας:

«Θέλω ακόμη να ζητήσω συγγνώμη προς την Ακαδημία τους παραγωγούς των Όσκαρ, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους το είδαν αυτό παγκοσμίως», είπε ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κρις Ροκ από σκηνής αστειεύτηκε με τα ξυρισμένα μαλλιά της συζύγου του, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Το αστείο που είπε ήταν πως ανυπομονεί να δει την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ στο sequel του G.I. Jane, μιας ταινίας, όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι.

Τότε, πήρε φόρα και του έριξε χαστούκι σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση.

Ο ηθοποιός όπως αναφέρει το CNNi, είπε δύο φορές κατά τη διάρκεια του περιστατικού στον κωμικό: «Μην πιάνεις το όνομα της γυναίκας μου στο γ@@@ στόμα σου».

Επικράτησε απόλυτη σιωπή στο κοινό με τον Ροκ να αναφέρει αμήχανα πως: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία της τηλεόρασης».

Μια φορτισμένη ομιλία από τον Γουίλ Σμιθ

Λίγο αργότερα ο Σμιθ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το Όσκαρ Α' Αντρικού ρόλου κι ανέβηκε στη σκηνή με τα μάτια όλων καρφωμένα επάνω του.

Η ομιλία του ήταν έντονα φορτισμένη καθώς ο ίδιος έκλαιγε όσο μιλούσε.

Αφού ζήτησε συγγνώμη άρχισε να παραληρεί, λέγοντας ότι έχει έρθει στον κόσμο με ένα συγκεκριμένο σκοπό, να προστατεύει, να αγαπάει και να μοιράζει αυτήν την αγάπη. Είπε ότι αυτό το ρόλο του έδωσε ο Θεός.

Συνέκρινε τον εαυτό του με το ρόλο του, αυτόν του πατέρα των αδελφών Ουίλιαμς και είπε ότι στη δουλειά που κάνει ο κόσμος δεν εκτιμά και δεν σέβεται τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ