Ιταλία: Eπανεξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων o Τζουζέπε Κόντε
Ανανεώθηκε:
Τα μέλη των Πέντε Αστέρων επανεξέλεξαν τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, πρόεδρο του κινήματός τους.
Στην ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, ο Κόντε επικράτησε με το 94% των προτιμήσεων. Συνολικά, συμμετείχαν στην διαδικασία 59.000 μέλη των «πεντάστερων».
Η νέα αυτή ψηφοφορία κατέστη αναγκαία έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου της Νάπολης, σύμφωνα με την οποία η αρχική εκλογή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία των Πέντε Αστέρων (Cinque Stelle) δεν μπορούσε να θεωρηθεί έγκυρη. Αιτία, το ότι δεν είχε δοθεί δυνατότητα να ψηφίσουν στα μέλη που είχαν εγγραφεί τους τελευταίους έξι μήνες πριν την όλη αυτή διαδικτυακή διαδικασία.
«Με την νέα εκλογή του Τζουζέπε Κόντε στην προεδρία του κινήματός μας, κάναμε ένα σημαντικό βήμα προόδου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κύριο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και σύμφωνα με τους αναλυτές, ισχυρός αντίπαλος του Κόντε για τον μελλοντικό έλεγχο της πολιτικής αυτής δύναμης.
SPONSORED
Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα βίλας
07:48
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Θουκιδίδης, αρκουδάκια και η Ταϊβάν στην κατάψυξη
07:45
ΔΟΑΕ: Ανησυχία για την στρατιωτική δραστηριότητα κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία
07:40
Στα 106 δολάρια το Brent: Προς εβδομαδιαία άνοδο 5% - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
07:38