ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος

Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, διαγνώστηκε με μια ελαφρά μόλυνση. Οι γιατροί του συνέστησαν αντιβιοτικά και ξεκούραση INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος παρουσίασε αδιαθεσία κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως έκριναν οι γιατροί που τον παρακολούθησαν, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, αφού διαγνώστηκε με μια ελαφρά μόλυνση που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και ξεκούραση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Ρόναλντ Ρίγκαν (Ronald Reagan UCLA Medical Center), όπου υποβλήθηκε στους απαιτούμενους ελέγχους, με τους γιατρούς να αποκλείουν σε πρώτη φάση την Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, αφού διαγνώστηκε με μια ελαφρά μόλυνση που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και ξεκούραση, όπως έκρινε η ιατρική του ομάδα, με επικεφαλής την Δρ. Αρετή Τήλου (Dr. Areti Tillou).

«Η Παναγία να προστατεύει τους Ουκρανούς αδερφούς μας και τους ομογενείς»

Σε προηγούμενο μήνυμά του κατά τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είχε στείλει μήνυμα ειρήνης προς τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και τους Ρώσους στρατιώτες που πήραν την εντολή να «σκοτώσουν την ίδια τους τη σάρκα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε δηλώσει:

«Η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της Επανάστασης του 1821 για την ελευθερία αποτελεί ευκαιρία να στείλουμε την αγάπη και τις προσευχές μας και να συμπαρασταθούμε σε όλους εκείνους τους αδελφούς μας που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αλήθεια, όπως ακριβώς οι ήρωες του 1821, θυσιάζοντας τη ζωή τους για αυτά τα υπέρτατα αγαθά». Την επισήμανση αυτή κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη σχετική αρχιεπισκοπική εγκύκλιό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη ότι «προσευχόμαστε ιδιαίτερα για τους αδελφούς μας στην Ουκρανία, οι οποίοι αγωνίζονται αυτή την ώρα εναντίον μιας ωμής και απάνθρωπης επίθεσης από τη γειτονική τους χώρα, που αποτελείται στην πλειονότητα της από αδελφούς ορθόδοξους χριστιανούς».

«Παράλληλα», υπογραμμίζει, «προσευχόμαστε και για όλους τους ομογενείς μας οι οποίοι βρίσκονται στη Μαριούπολη πολεμώντας για την πατρίδα τους και για την ελευθερία, μαχόμενοι εναντίον του κακού».

«Την ίδια ώρα σκεπτόμαστε με αποτροπιασμό τους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι στάλθηκαν από τους ηγέτες τους να σκοτώσουν την ίδια τους τη σάρκα και να χύσουν το ίδιο τους το αίμα», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ