Τουρκία: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Προύσα
Η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση TAK («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε στην Προύσα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας, την Τετάρτη.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η TAK αναφέρει ότι μια γυναίκα, μέλος της οργάνωσης, διέπραξε την επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν 8 άνθρωποι.
Επισημαίνεται επιπλέον ότι η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά προτού φθάσει στον προκαθορισμένο της στόχο.
Η βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε κοντά στο κεντρικό τέμενος της Προύσας, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.
Επρόκειτο για την 5η κατά σειρά επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλη πόλη της χώρας φέτος.
ΚΟΣΜΟΣ
Από την Αθήνα και τη Γαλλία, ως την Κούβα και το Σικάγο: Η Πρωτομαγιά μέσα από τον φωτογραφικό φακό
23:59
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μετά τους ανταρόλυκους, επιστήμονες «ανασταίνουν» την μπλε αντιλόπη - Εξαφανισμένη εδώ και 200 έτη (vid)
23:53
ΚΟΣΜΟΣ
Ιράν: Σκοτώθηκαν 14 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης κατά την διάρκεια επιχείρησης αποναρκοθέτησης
23:42
ΚΟΣΜΟΣ
Έκκληση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν προς τις επιχειρήσεις να αποφύγουν απολύσεις εργαζομένων
23:30
ΚΟΣΜΟΣ