ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόσκληση Ερντογάν προς Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι στην Τουρκία

Νέα πρόσκληση Ερντογάν προς Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι στην Τουρκία
Ο Πούτιν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Ερντογάν για τη φιλοξενία των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία AP Photo/Burhan Ozbilici

Την πρότασή του για διεξαγωγή συνομιλιών στο ανώτατο επίπεδο προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι θετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν ελπίδες για ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του σήμερα, Παρασκευή.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε επίσης την πρότασή του να φιλοξενήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό τους Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες για την εξασφάλιση της ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Πούτιν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Ερντογάν για τη φιλοξενία των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι

Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας έδωσαν «ουσιαστική ώθηση» στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση του κ. Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία.

Ο κ. Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για την προθυμία του να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία. Όπως έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, «συμφώνησαν στα περαιτέρω βήματα για την ειρήνευση».

Όλες οι εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο LiveBlog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ