Ομιλία Ζελένσκι στα Grammy: Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν
Ανανεώθηκε:
Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα παρενέβη στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy το βράδυ της Κυριακής ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας να στηρίξουν τη χώρα του «με όποιο τρόπο μπορείτε».
«Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών», δήλωσε ο Ζελένσκι ο οποίος εμφανίστηκε στο βίντεο φορώντας το γνωστό χακί μπλουζάκι πριν εμφανιστεί στη σκηνή των Grammy για να τραγουδήσει ο Τζον Λέτζεντ μαζί με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ.
«Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου», πρόσθεσε.
«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας», τόνισε ο Ζελένσκι.
«Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε
Όλες οι εξελίξεις για την Ουκρανία στο live blog του CNN Greece.
SPONSORED
Με μουσική και εικόνες «ταξιδεύει» τον Μάιο στην πόλη το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων - Το πρόγραμμα
12:36
Βρετανία: Αθωώθηκε η πρώην αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ - Ανοίγει ο δρόμος για διαδοχή του Στάρμερ
12:34
Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ με βολές κατά Μητσοτάκη
12:31
Ανάφη: Μια αντλία πυρόσβεσης, ένα σχολείο και το μήνυμα ότι τα ακριτικά νησιά δεν είναι μόνα
12:30