ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κύπρος: Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης απευθύνθηκε στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η διακοπή της σύνδεσης με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης απευθύνθηκε στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, καλωσόρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, έλαβε αμέσως το λόγο η κα. Δημητρίου, με εκτενείς αναφορές σε ζητήματα προσφύγων, της τουρκικής εισβολής, καθώς και της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου από το 1974.

Κατά την αντιφώνησή της, η πρόεδρος της Βουλής, η οποία εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, ακούστηκε να λέει: «ελπίζω να με ακούτε ακόμη», για να διαπιστωθεί τελικά ότι με τη λήξη της τοποθέτησής της η σύνδεση είχε διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι.

Σημειώνεται, πως η χθεσινή ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην Κυπριακή Βουλή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν είπε ούτε λέξη για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τα δεινά του κυπριακού λαού, ενώ την ίδια ώρα στην παρέμβαση του παρουσιάστηκε με απαιτήσεις και ιδιαίτερα δηκτικός στις αναφορές του.

Η απάντηση της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου ήταν ιδιαίτερα δηκτική στην αντιφώνησή της, υποδεικνύοντας πως και η Κύπρος είναι θύμα εισβολής και κατοχής από μία ισχυρότερη χώρα, όπως είναι η Τουρκία.

Ο Ζελένσκι ωστόσο δεν άκουσε καθώς μετά την ολοκλήρωση της δικής του παρέμβασης η σύνδεση διακόπηκε.

Την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου σχολίασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέφυγε έστω και την ελάχιστη αναφορά για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης εξερχόμενος από τη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ