Διάσωση δεκάδων μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο από την Sea-Watch
Ανανεώθηκε:
Κατά τη διάρκεια τριών επιχειρήσεων διάσωσης μέσα σε 24 ώρες, οι μετανάστες διασώθηκαν και επιβιβάστηκαν στο Sea Watch 3, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση μέσω Twitter.
Την Παρασκευή, βρέθηκαν από 13 μετανάστες σε δύο επιχειρήσεις, ενώ χθες Σάββατο, διασώθηκαν άλλοι 60. Ανάμεσά τους ήταν αρκετοί ανήλικοι, ενώ πολλοί χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες, τόνισε η Sea-Watch.
Το πλοίο της βερολινέζικης ΜΚΟ πλέει επί του παρόντος στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Στο μεταξύ, το πλοίο Geo Barents, της διεθνούς οργάνωσης αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), με 113 πρόσφυγες, περιμένει επί σχεδόν δύο εβδομάδες να του υποδειχθεί ασφαλές λιμάνι.
Οι πρόσφυγες αυτοί διασώθηκαν από λαστιχένια βάρκα στα τέλη του Μαρτίου, όμως έκτοτε το πλοίο δεν έχει λάβει την άδεια που ζήτησε να ελλιμενιστεί στη νότια Ιταλία για να τους αποβιβάσει.
Το Σάββατο, εξακολουθούσε να πλέει στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σικελίας.
ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι στο Σιάτλ - Πέντε νεκροί ανάμεσά τους και ο δράστης (pic)
09:15
Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio είναι και πάλι διαθέσιμες!
09:11
ΗΠΑ: Το χιόνι ξεπέρασε το ιστορικό του 1978, καμπανάκι για νέο «κύμα» κακοκαιρίας - Στο «σκοτάδι» 250.000 νοικοκυριά, κλειστά σχολεία
09:00
Καιρός: «Μία χώρα, δύο εποχές» τις επόμενες ημέρες - Βοριάδες στο Αιγαίο, υψηλές θερμοκρασίες στο Ιόνιο
08:53