Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό στρατιωτικό κομβόι
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι ουκρανικό κομβόι θωρακισμένων οχημάτων και αντιαεροπορικός οπλισμός καταστράφηκαν από ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα.
Την είδηση αυτή ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Μαχητικά ελικόπτερα KA-52 (...) κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», μετέδωσε το πρακτορείο, στην οποία δεν διευκρινίζεται ο τόπος ούτε η ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση.
Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατό να σχολιάσουν την είδηση αυτή Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, ενώ το Reuters επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει προς το παρόν κατορθώσει να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.
Εν τω μεταξύ, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, επιβεβαίωσε σήμερα Κυριακή (10/4) ότι η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν χθες, Σάββατο, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων.
Η Μοσκάλκοβα σημείωσε ότι μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν στη Ρωσία υπήρχαν τέσσερις εργαζόμενοι στην Κρατική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας Rosatom και στρατιώτες.
«Νωρίς σήμερα το πρωί προσγειώθηκαν στο ρωσικό έδαφος», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μοσκάλκοβα.
Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ ανακοίνωσε πως το Κίεβο συμφώνησε για τη χρήση εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων για να βοηθήσει τον κόσμο να διαφύγει από τις σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ανάμεσα στους διαδρόμους περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση με ιδιωτικά οχήματα αμάχων από την Μαριούπολη.
«Όλες οι διαδρομές για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην περιφέρεια της Λουχάνσκ θα λειτουργήσουν όσο υπάρχει κατάπαυση του πυρός από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής», αναφέρει η Βερεστσούκ στο Telegram.
Δίκη Ιωάννας Τούνη: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για revenge porn προτείνει η εισαγγελέας
11:17
«Mega» συγχώνευση για Unilever και McCormick - Η νέα εταιρεία θα έχει αξία 65 δισ. δολαρίων
11:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτές ζητούσαν επιδοτήσεις για ψηφοφόρους τους - Στο «μικροσκόπιο» τηλεφωνικά ντοκουμέντα
11:07
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 38χρονου για παραποίηση QR Codes σε θέσεις στάθμευσης
11:02