ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Μακρόν για απομόνωση της Άκρας Δεξιάς - «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα

Έκκληση Μακρόν για απομόνωση της Άκρας Δεξιάς - «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα
«Όλοι μαζί θα φέρουμε το όραμα ανεξαρτησίας και σταθερότητας στη χώρα» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική αναμέτρηση του πρώτου γύρου ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / YOAN VALAT

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι τον στήριξαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, απηύθυνε εν μέσω επευφημιών από τους οπαδούς του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν που σύμφωνα με τα exit polls συγκεντρώνει ποσοστό 28,1% έναντι 24,5% της Μαρίν Λεπέν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους αλλά και τους συνυποψηφίους του και εκείνους που σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις τους θα τον στηρίξουν στον δεύτερο γύρο, ενώ ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να εμποδίσει την ακροδεξιά να πάρει την εξουσία.

«Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν πίσω μας», είπε σημειώνοντας ότι ελπίζει να πείσει αυτούς που δεν ψήφισαν ή που ψήφισαν ακραίους υποψηφίους.

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, όσους εσάς, πάνω από 36 εκατ. που συμμετείχατε σε αυτό το καταπληκτικό δικαίωμα της ψήφου. Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου. Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει».

«Όλοι μαζί θα φέρουμε αυτό το όραμα ανεξαρτησίας και σταθερότητας. Να ευχαριστήσω όλους όσους τα τελευταία χρόνια δώσατε τόσα πολλά σε όλη τη Γαλλία, με τη δουλειά σας τα ξενύχτια σας».

«Σας καλώ να υπερβείτε κάθε διαφορά με τους αντιπάλους μας για να συσπειρωθούμε για ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα υπέρ της χώρας μας», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαριστώντας τους συνυποψηφίους, τον καθένα ονομαστικά που δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν στον δεύτερο γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ