ΚΟΣΜΟΣ

Μπρούκλιν: 13 τραυματίες από πυροβολισμούς - Εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο μετρό

Μπρούκλιν: 13 τραυματίες από πυροβολισμούς - Εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο μετρό
AP Photo / John Minchillo

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ την Τρίτη, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο μετρό του Μπρούκλιν, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 13 άτομα. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί ανενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη των πυροβολισμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εντοπίστηκαν στο μετρό και εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστος άνδρας - που αναζητείται από τις αρχές - με στολή εργαζομένου, άρχισε να πυροβολεί το πλήθος και να πετάει μηχανισμούς καπνού.

Σύμφωνα με το CNNi η πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Υόρκης είπε ότι 13 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Επίσης είπε ότι έλαβαν αναφορές για καπνό στο σταθμό του μετρό 36th Street στη περιοχή Sunset Park του Μπρούκλιν περίπου στις 8:30 π.μ. όπου εντοπίστηκαν πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, ενώ η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί λόγω των ερευνών που πραγματοποιεί η αστυνομία.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών συνεχίζονται ενώ καλεί τους πολίτες να αποφύγουν της 36th Street και την 4th Avenue.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19, έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Φάμπιεν Λέβι.

«Ενώ συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες, ζητάμε από τους Νεοϋορκέζους να μείνουν μακριά από αυτήν την περιοχή για την ασφάλειά τους και έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη και να διερευνηθεί το περιστατικό», ανέφερε ο Levy στο Twitter.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για έναν ένοπλο που σύμφωνα με περιγραφές φοράει μάσκα αερίου και πορτοκαλί γιλέκο, σύμφωνα με το abc7ny.com που δίνει ζωντανή εικόνα από την περιοχή.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης η αστυνομία εξέτασε έως και τέσσερα δέματα που αρχικά θεωρήθηκαν ύποπτα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Maimonides Medical Center, στο Kings County Hospital και σε άλλα νοσοκομεία.

Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε επαφή με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς και τον αστυνομικό επίτροπο Keechant Sewell, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ