ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λουιζιάνα: Μεγάλη διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο

Συναγερμός στη Λουιζιάνα: Μεγάλη διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο
Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βρουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» AP Photo/Gerald Herbert

Διαρροή χλωρίου σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εγκατάσταση της Dow Chemical στη Λουιζιάνα, με την αστυνομία να καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βρουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται».

Η εντολή αυτή, που δίνεται από τις αρχές σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημαίνει πως οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, να μην βγαίνουν έξω παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Η εντολή ήρθη περίπου πέντε ώρες μετά την έκδοσή της.

«Αφού παρακολουθήσαμε συστηματικά τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, θεωρούμε πως είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις φυσιολογικές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, ερευνούμε ακόμη την αιτία της πυρκαγιάς και της διαρροής» του χλωρίου, εξήγησε ο κ. Μουρ.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εξαιτίας του συμβάντος και δεν έχει αναφερθεί καμία πιθανή έκθεση (σ.σ. κατοίκων στο χλώριο) εκτός εγκατάστασης», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Olin Corp. «Στο μεταξύ, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαρροής του χλωρίου συνεχίζονται, παράλληλα με την ανάλυση για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος», πρόσθεσε.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας παρέδωσε ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο τον οποίο είχε κλείσει νωρίτερα και στις δύο κατευθύνσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Έχει σημειωθεί απελευθέρωση χλωρίου στις εγκαταστάσεις της Olin στο Πλάκουμιν. Η ομάδα έκτακτης ανάγκης στο εργοστάσιο δεσμεύτηκε αμέσως και εργαζόμαστε για να σταματήσουμε τη διαρροή. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις έλαβαν άμεσες προφυλάξεις ασφαλείας, ενώ η ομάδα άρχισε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Έχει εγκατασταθεί ένα καταφύγιο και οι τοπικοί δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά. Θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ