ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: H Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για την ΕΕ

Ερντογάν: H Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για την ΕΕ
Για τη σημασία της Τουρκίας και τη στρατηγική της θέση στην ΕΕ μίλησε ο Ερντογάν (AP Photo/Burhan Ozbilici, FILE)

Σε στρατηγικό σημείο βρίσκεται η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με πρεσβευτές που βρίσκονται στην Τουρκία. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή και το ρόλο που παίζει η Άγκυρα ως προς τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τη λήξη του πολέμου, θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να θυμίσει στους Ευρωπαίους την χρόνια επιθυμία της Άγκυρας να γίνει μέλος της Ένωσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σημασία της χώρας του σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας και ζήτησε από την ΕΕ να προχωρήσει σε ξεκάθαρα βήματα το επόμενο διάστημα.

«Η ΕΕ εξακολουθεί να είναι ένας στρατηγικός στόχος για την Τουρκία. Οι συνέπειες του πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία και φτάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δείξει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ, όσον αφορά την ασφάλεια και την ενέργεια. Περιμένω από την ΕΕ να κάνει ξεκάθαρα βήματα και να λάβει υπόψη το όραμά μας για την ένταξη μας σε αυτήν», ανέφερε ο Ερντογάν.

Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι επιθυμία του είναι μία δίκαιη, ρεαλιστική και λειτουργική λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ