ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναντήσεις Γκουτέρες με Πούτιν - Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναντήσεις Γκουτέρες με Πούτιν - Ζελένσκι
Ο κ. Γκουτέρες, θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη για συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει στη Μόσχα με Βλαντίμιρ Πούτιν AP Photo/Robert Bumsted

Συναντήσεις με τους προέδρους της Ρωσίας και την Ουκρανίας θα έχει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να συνομιλήσει και με τις δύο πλευρές για τον τερματισμό του πολέμου

Ο κ. Γκουτέρες, θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη για συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει στη Μόσχα με Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη, στη Μόσχα.

Επικοινωνίες θα έχει ο Ερντογάν με Πούτιν - Ζελένσκι, προσπάθεια να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη

Παράλληλα, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Δεν έχουν εξαντληθεί οι ελπίδες μας», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας.

«...Σχεδιάζουμε να έχουμε και πάλι τηλεφωνική επικοινωνία με τον (ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν και τον (ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι. Με την τηλεφωνική επικοινωνία σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την διαδικασία της Κωνσταντινούπολης σε επίπεδο ηγετών», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ