Γυρίζουν την πλάτη στο σούσι οι Ιάπωνες
Η κατανάλωση του ψαριού στην Ιαπωνία φαίνεται να πέφτει καθώς η νέα γενιά προτιμάει το κρέας και τα μπέργκερ.
«Οι νεαροί Ιάπωνες καταναλώνουν λιγότερο ψάρι σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, που κατείχαν την πρώτη θέση σε κατανάλωση του στον κόσμο», δήλωσε ο αναλυτής Γκόρτζαν Νίκολικ (Gorjan Nikolik) στους Financial Times.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα, τα αποθέματα του φρέσκου και κατεψυγμένου ψαριού, έχουν πέσει στους 353.000 τόνους σε σύγκριση με το 2014 που ανέρχονταν στους 362.800 τόνους. Τα αποθέματα φαίνεται να σημειώνουν πτώση 21%.
Χαρακτηριστικά, το 2006, οι Ιάπωνες έτρωγαν περισσότερο ψάρι παρά κρέας ενώ σήμερα η χώρα κάνει την μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Το κενό θα μεγαλώσει μέχρι το 2016 με το ποσοστό να αυξάνεται στο 30% σε σύγκριση με το ψάρι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του RT.
Τα θαλασσινά, είναι παραδοσιακά σημαντικό συστατικό της ιαπωνικής διατροφής, η οποία περιλαμβάνει από θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες μέχρι και δηλητηριώδη fugu blow ψάρια.
Η διατροφή τους πλέον έχει πάρει στοιχεία από την Ευρώπη, φέρνοντας περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και κρέας στο τραπέζι.
SPONSORED
Το Ισραήλ ζητά από τους κατοίκους της Τύρου στον Λίβανο να εκκενώσουν την περιοχή
15:00
Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ποδηλασία βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
14:48
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23