ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δύο νεκροί από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι

Γαλλία: Δύο νεκροί από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας έπειτα από πυρά αστυνομικών εναντίον οχήματος (AP Photo/Christophe Ena)

Εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και κινούνταν προς αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου, πυροβόλησαν αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο άτομα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ποντ-Νεφ της γαλλικής πρωτεύουσας μόλις δύο χιλιόμετρα από το σημείο που, οπαδοί του Εμανουέλ Μακρόν γιόρταζαν την επανεκλογή του.

Το συμβάν έγινε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όταν ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα αστυνομικών για έλεγχο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα κινήθηκε κατά πάνω τους, με αποτέλεσμα οι αρχές να πυροβολήσουν, σκοτώνοντας τους δύο από τους επιβαίνοντες και τραυματίζοντας έναν τρίτο.

Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας παρέμενε στο σημείο έως αργά το βράδυ της Κυριακής, με ιατροδικαστές γύρω από ένα πτώμα στο έδαφος, καλυμμένο με λευκό σεντόνι.

Ένας Αιγύπτιος τουρίστας, ονόματι Σάμακ, ανέφερε πως βρισκόταν σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου Cheval Blanc, με θέα στον Σηκουάνα, πάνω από το κατάστημα Samaritaine, όταν έγινε το επεισόδιο.

«Άκουσα (να ρίχνουν) τέσσερις σφαίρες. Όταν κοίταξα προς εκεί, είδα έναν άνδρα να τρέχει δέκα ως δεκαπέντε μέτρα. Κατόπιν κατέρρευσε. Κατά τα φαινόμενα, δεν ήταν ο οδηγός, ήταν επιβάτης».

Ο Μαξίμ Γκεντόν, 24 ετών, φοιτητής, έβγαινε από το εστιατόριο μαζί με μια φίλη όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. «Βγαίναμε έξω για να κάνουμε μια μικρή βόλτα. Τότε ακούσαμε πυροβολισμούς. Νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Στην πραγματικότητα, ήταν κάτι πολύ πιο σοβαρό από αυτό», αφηγήθηκε.

Η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκό έφθασε επιτόπου περί τη 01:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας), διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας άρχισε να διενεργεί έρευνα, όπως συμβαίνει όταν αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ