ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστινιακά Εδάφη: Ένας νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Παλαιστινιακά Εδάφη: Ένας νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για νέα στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών AP/Mahmoud Illean (Φωτογραφία Αρχείου)

Ένας Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από σφαίρες του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπέκυψε στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον Ιμπραχίμ Ογουεϊντάτ, 20 ετών, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα στον καταυλισμό προσφύγων, Ακαμπάτ Τζαμπέρ, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ιεριχώ, επεσήμανε το υπουργείο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τις συνθήκες του θανάτου του.

Σημειώνεται πως το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για νέα στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, με φόντο τις εντάσεις στους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, Παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις εξαπέλυσαν ομοβροντία ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, που προχώρησε από την πλευρά του σε σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον του θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και κατέπεσε σε χωράφι στην ισραηλινή κοινότητα Σντερότ (νότια), χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ