ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Νέο βίντεο από drone δείχνει Ρώσους στρατιώτες κοντά σε σορούς στην Μπούτσα

Αποκλειστικό CNNi: Νέο βίντεο από drone δείχνει Ρώσους στρατιώτες κοντά σε σορούς στην Μπούτσα
CNNi

Παρά τις επανειλημμένες αρνήσεις της Ρωσίας για οποιαδήποτε θηριωδία στη Μπούτσα της Ουκρανίας, το CNNi εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από drone που δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις να κινούνται κοντά σε σορούς αμάχων.

Το CNNi έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν με drone στις 12 και 13 Μαρτίου.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό βίντεο φαίνεται σταθμευμένο σε ένα σταυροδρόμι στο βίντεο της 13ης Μαρτίου.

Το CNNi έχει εντοπίσει τρεις σορούς στο εν λόγω βίντεο -μόλις λίγα μέτρα από το στρατιωτικό όχημα.

Πρόκειται για τις ίδιες σορούς που φαίνονταν σε βίντεο από την 1η Απριλίου και δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies από την 18η Μαρτίου.

Συμπληρωματικό βίντεο από τις 13 Μαρτίου δείχνει ένα άλλο ρωσικό στρατιωτικό όχημα να κινείται σε διαφορετικό σημείο του ίδιου δρόμου, προς την κατεύθυνση των σορών.

Στο βίντεο της 12ης Μαρτίου, εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες γύρω από ένα στρατιωτικό όχημα που είναι σταθμευμένο έξω από ένα σπίτι.

Μόλις μερικά μέτρα από το σημείο, εμφανίζονται στα πλάνα σοροί…

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι έκαναν οι εν λόγω στρατιώτες στο σπίτι αυτό.

Το CNNi ζήτησε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ένα σχόλιο για τα βίντεο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι Ρώσοι αξιωματούχοι – ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ- έχουν πολλάκις υποστηρίξει ότι τα βίντεο και οι δορυφορικές εικόνες που δείχνουν σορούς στη Μπούτσα είναι ψεύτικα.

Το εν λόγω βίντεο είναι το πρώτο στοιχείο που αποδεικνύει ότι ρωσικά οχήματα και στρατεύματα βρίσκονταν στον δρόμο όπου εντοπίστηκαν νεκροί άμαχοι από τις ουκρανικές δυνάμεις όταν ανακατέλαβαν την πόλη την 1η Απριλίου.

Οι θηριωδίες στη Μπούτσα έχουν προκαλέσει την οργή της παγκόσμιας κοινότητας, με ορισμένους ηγέτες -όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν- να κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου στη Μπούτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ