ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιβολή προστίμου 3 εκατ. ρουβλίων σε Google και Twitter για άρνηση διαγραφής περιεχομένου

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η Google αρνήθηκε να αφαιρέσει περιεχόμενο από το YouTube AP Photo

Πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ρουβλίων επέβαλε η ρωσική δικαιοσύνη κατά των Google και Twitter αντίστοιχα διότι αρνήθηκαν να αφαιρέσουν περιεχόμενο έπειτα από την σχετική απαίτηση των ρωσικών αρχών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η Google αρνήθηκε να αφαιρέσει περιεχόμενο από το YouTube, ενώ το Twitter δεν διέγραψε περιεχόμενο απαγορευμένο στην Ρωσία, περιλαμβανομένων των οδηγιών για την κατασκευή βομβών Μολότοφ.

Σε προάστια του Κιέβου ο Γκουτέρες - «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτός ο πόλεμος»

Με μια ματιά:

  • Σε προάστια του Κιέβου βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την επίσκεψής του στη Μόσχα, όπου ήλθε ενώπιος ενωπίω με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είδε από κοντά τα ερείπια στην Μποροντιάνκα και την Μπούτσα ενώ έστειλε το μήνυμα πως «ο πόλεμος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός». Αργότερα, θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οποιαδήποτε χώρα αποπειραθεί να παρέμβει στην Ουκρανία θα βρεθεί ενώπιον «αστραπιαίας» απάντησης από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία.
  • Η Πολωνία ζητεί να της δοθούν επιπλέον κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλυφθεί το κόστος της φιλοξενίας των εκατομμυρίων ουκρανών προσφύγων μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο.
  • Στο Κίεβο, μνημείο της σοβιετικής εποχής για τη ρωσοουκρανική φιλία καταστρέφεται με εντολή του δημάρχου Βιτάλι Κλίτσκο.
  • Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Χερσώνα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
  • Ουκρανοί αξιωματούχοι μιλούν για κίνδυνο να ανοίξει νέο μέτωπο στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στην Υπερδνειστερία. Η Μολδαβία αφήνει την ουδετερότητά της και «μπαίνει» στον πόλεμο, στέλνοντας βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ εντάσσεται και στο μέτωπο των χωρών που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Όλες οι εξελίξεις στο live του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης