ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ίλον Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla έναντι 8,4 δισ. δολαρίων

Ο Ίλον Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla έναντι 8,4 δισ. δολαρίων
Ο Ίλον Μασκ πούλησε από την Τρίτη περίπου 10 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας Tesla AP

Ο Ίλον Μασκ πούλησε από την Τρίτη περίπου 10 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας Tesla, της οποίας είναι γενικός διευθυντής και συνιδρυτής, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε την Δευτέρα για την εξαγορά του Twitter.

Η πώληση των μετοχών αυτών του απέφερε περίπου 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, τη SEC.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, μετά την πώληση εξακολουθεί να διαθέτει λίγο περισσότερες από 162,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Όχι άλλες πωλήσεις της TΕSLA από σήμερα» έγραψε στο Twitter ο ίδιος την Πέμπτη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, ο Ίλον Μασκ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 21 δισεκ. από την προσωπική του περιουσία. Τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από δανεισμό.

Πολλοί επενδυτές και αναλυτές αμφισβητούν ότι θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγορά. Η αξία της μετοχής του Twitter παραμένει αισθητά χαμηλότερη από το ποσό που πρότεινε να δώσει ο Μασκ, δηλαδή 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Σήμερα, γύρω στις 17.05, κυμαινόταν στα 49,80 δολάρια.

Όσον αφορά τη μετοχή της Tesla, απώλεσε πάνω από το 23% της αξίας της αφού ο Μασκ ανακοίνωσε στις 4 Απριλίου την αγορά του 9,2% του Twitter. Σήμερα ωστόσο κινείται ανοδικά και κερδίζει +5,35%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ