ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοβστάλ στην Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοβστάλ στην Μαριούπολη
Περίπου 40 άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Αζοβστάλ στην Μαριούπολη (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις, με τα πρώτα γυναικόπαιδα να απομακρύνονται από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, όπου παραμένουν εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι ουκρανοί στρατιώτες και άμαχοι.

Μια ομάδα περίπου 40 αμάχων κατάφερε να φτάσει σήμερα Κυριακή (1/5) σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας αφού εγκατέλειψε την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από φωτορεπόρτερ του Reuters.

Φωτογραφίες του Reuters εμφάνισαν τους αμάχους να φτάνουν στο χωριό Μπεζιμέν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ αφού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία με ουκρανικές πινακίδες σε ένα κομβόι μαζί με ρωσικές δυνάμεις και οχήματα με σύμβολα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν όπλα που είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τη Δύση

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό, οι Ρώσοι κατέστρεψαν όπλα που έστειλε η Δύση στους Ουκρανούς και φυλάσσονταν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Μόσχα, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν έναν διάδρομο προσγείωσης και ένα υπόστεγο αεροσκαφών που μέσα βρίσκονταν ξένα όπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα όπλα που καταστράφηκαν είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και από ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο τόνισε ότι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υψηλής ακρίβειας πυραύλους Onyx για να πλήξουν το αεροδρόμιο, μετά αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέστρεψε έναν πρόσφατα κατασκευασμένο αεροδιάδρομο στο κεντρικό αεροδρόμιο της Οδησσού.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο δήλωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Bastion, που εκτοξεύτηκε από την Κριμαία.

Το ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε ότι ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24m πάνω από την περιοχή του Χάρκοβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ