Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κιέβο ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς
Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και άλλους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους, συναντήθηκε στο Κίεβο ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μετέβη στην Ουκρανία προσκεκλημένος του Κοινοβουλίου της χώρας.
Το βράδυ της Τρίτης ο Φρίντριχ Μερτς επρόκειτο να συναντηθεί με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Γερμανού πολιτικού στην ουκρανική πρωτεύουσα, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επίθεση, για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες, μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.
Πριν φθάσει στο Κίεβο ο κ. Μερτς επισκέφθηκε την περιοχή Ιρπίν, δηλώνοντας σοκαρισμένος από όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.
«Ο δήμαρχος της πόλης μου περιέγραψε με πολύ δραματικά λόγια τι συνέβη εδώ, ποιους πρέπει να θρηνήσουν, αλλά και ποιες καταπληκτικές στρατιωτικές επιτυχίες σημειώθηκαν», δήλωσε ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, προσθέτοντας ότι «στη Γερμανία είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα και ειδικά πόλεις όπως το Ιρπίν για να ανοικοδομηθούν».
Από την ουκρανική πλευρά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρόεδρου Ζελένσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Μετς, αλλά και την ελπίδα ότι θα μεταβεί στο Κίεβο και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Σολτς αναφέρθηκε στον πρόσφατο αποκλεισμό του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουκρανία, ως «εμπόδιο» για πιθανή δική του επίσκεψη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανική «ομπρέλα» σε Φινλανδία και Σουηδία - «Ουδείς αποκλείει» επίθεση Πούτιν σε άλλες χώρες
Πούτιν σε Μακρόν: Σταματήστε να προμηθεύετε όπλα στην Ουκρανία
DW: Είναι η Γερμανία «εμπόλεμο μέρος» στην Ουκρανία;
Τα άτομα στο φάσμα αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10
Κλειστός για τα φορτηγά ο κόμβος Ορμενίου - Ουρά χιλιομέτρων στο Τελωνείο των Κήπων
15:10
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55