ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάζει ο Λαβρόφ τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Καταδικάζει ο Λαβρόφ τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά και την ανεκτικότητα που επιδεικνύουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις καταδίκασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρια Νοβοστι, ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας αναφερόμενος στη δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, έκανε λόγο για τουρκικό επεκτατισμό.

“Οι νεοοθωμανικές επιδιώξεις -με τη διοχέτευση της επίδρασή τους παντού, την απόκτηση νέων εδαφών- είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ξέρετε πόσες φορές τον περασμένο χρόνο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας; Κάπου 1.800 φορές! Και μόνο μέσα στον Απρίλιο του 2016, πάνω από 200!”, ανέφερε ο κ. Λαβρόφ.

“Και σε καμιά περίπτωση, ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε κανένας εκ των επικεφαλής στρατηγών του ΝΑΤΟ δεν είπαν ούτε μια λέξη”, πρόσθεσε και αναρωτήθηκε:

“Πώς γίνεται και ένα μέλος του Βορειοατλαντικού Συνασπισμού παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο άλλου μέλους του ίδιου Συνασπισμού; Μια τέτοια ανεκτικότητα σε μια εμφανή επεκτατική συμπεριφορά δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό...”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ