Ζελένσκι: Κηρύσσει εκστρατεία χρηματοδότησης για τη βοήθεια της Ουκρανίας

Μία πλατφόρμα στο ίντερνετ με σκοπό τη χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, δημιούργησε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Με ένα κλικ, μπορείτε να δώσετε κεφάλαια για να βοηθήσετε τους υπερασπιστές μας, να σώσετε τους αμάχους μας και να ανοικοδομήσετε την Ουκρανία», δηλώνει ο Ζελένσκι μιλώντας στα αγγλικά σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε μέσω του Twitter και με το οποίο ανακοινώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα United24.
«Όλα τα κεφάλαια θα μεταφερθούν στην εθνική τράπεζα της Ουκρανίας και θα κατανεμηθούν στα αρμόδια υπουργεία», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως οι εκθέσεις για την κατανομή των κεφαλαίων θα δημοσιοποιούνται «κάθε 24 ώρες».
«Μόνο μαζί έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ανοικοδομήσουμε αυτό που η Ρωσία κατέστρεψε», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολύ το Ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του πολέμου για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και να προσελκύσει την προσοχή στη χώρα του.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως η Ουκρανία «θα θυμάται πάντα» τις συνεισφορές.
Η πλατφόρμα στον ιστότοπο u24.gov.ua διευκρινίζει πως τα κεφάλαια θα κατανεμηθούν για να καλυφθούν ανάγκες «στην άμυνα και την αποναρκοθέτηση», την «ιατρική αρωγή» και για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία».
Προβλήματα τις σιδηροδρομικές μεταφορές λόγω των επιθέσεων
Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν προκληθεί από τις ρωσικές επιθέσεις, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.
Η δημόσια επιχείρηση των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε πως περίπου είκοσι δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται με καθυστερήσεις ως και 12 ωρών.
«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις επιμελητειακές γραμμές μας διότι δεν μπορεί να μας νικήσει στα πεδία» των μαχών, υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram.
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν προκληθεί από τις ρωσικές επιθέσεις, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.
Η δημόσια επιχείρηση των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε πως περίπου είκοσι δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται με καθυστερήσεις ως και 12 ωρών.
«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις επιμελητειακές γραμμές μας διότι δεν μπορεί να μας νικήσει στα πεδία» των μαχών, υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο αποκαλύπτει πώς οι Ρώσοι κατέστρεψαν μια πόλη της Ουκρανίας

Η Ρωσία κάνει πρόβες ενόψει 9ης Μαΐου - Και η Ευρώπη ανησυχεί πώς θα το «γιορτάσει» ο Πούτιν

Βρέθηκε το όχημα του δολοφόνου της βουλευτού στη Μινεσότα - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του (Vid)
21:25
Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν για διαβίβαση μυστικών πληροφοριών στο Ιράν
21:14
Ερντογάν σε Τραμπ: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τα πυρηνικά του Ιράν»
21:02
Παγκόσμιο ρεκόρ με 6,28μ. στο άλμα επί κοντώ για τον Ντουπλάντις - Το πρώτο στην Σουηδία (Vids)
20:51