ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη Πούτιν σε Μπένετ για τον ισχυρισμό του Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

Συγγνώμη Πούτιν σε Μπένετ για τον ισχυρισμό του Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες
Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων AP

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απολογήθηκε για τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ρώσο ηγέτη, ο Μπένετ είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Πούτιν, τον οποίο ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ σε οργισμένο απαίτησε επίσημη συγγνώμη εκ μέρους της Ρωσίας για τους ισχυρισμούς του Σεργκέι Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Αδόλφου Χίτλερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό δίκτυο Rete 4 στις 2 Μαΐου.

Προς υποστήριξη του αφηγήματος περί «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε περί «εβραϊκού αίματος» του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ, κληθείς να εξηγήσει στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Rete 4 πώς και γιατί η Μόσχα χρειάζεται να «αποναζιστικοποιήσει» μία χώρα της οποίας ο πρόεδρος είναι εβραίος.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εάν θυμάμαι καλά, και μπορεί και να κάνω λάθος, και ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα. Εδώ και πολύ καιρό ακούμε τον σοφό εβραϊκό λαό να λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένα τέρας» είπε ο Λαβρόφ απαντώντας στον Ιταλό δημοσιογράφο Τζουζέπε Μπρίντιζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ