ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μαντλίν:Βέβαιος ο Γερμανός εισαγγελέας πως ο ύποπτος σκότωσε την 3χρονη

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μαντλίν:Βέβαιος ο Γερμανός εισαγγελέας πως ο ύποπτος σκότωσε την 3χρονη
Οι ερευνητές βρήκαν «νέα στοιχεία» που συνδέουν τον Μπρίκνερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, με την εξαφάνιση του παιδιού AP Photo/Sang Tan, File

Γερμανός εισαγγελέας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Μαντλίν ΜακΚαν, η μικρή Βρετανίδα που εξαφανίστηκε από ένα θέρετρο στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία τριών ετών, δολοφονήθηκε από τον ύποπτο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ο Χανς Κρίστιαν Γουόλτερς, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, είπε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο CMTV την Τρίτη ότι οι ερευνητές βρήκαν «νέα στοιχεία» που συνδέουν τον Μπρίκνερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, με την εξαφάνιση του παιδιού.

Στον Μπρίκνερ δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορία.

«Η έρευνα συνεχίζεται ακόμα και νομίζω ότι βρήκαμε κάποια νέα στοιχεία, όχι ιατροδικαστικά στοιχεία, αλλά κάποια στοιχεία», είπε ο Γουόλτερς στον τηλεοπτικό σταθμό.


«Είμαστε σίγουροι ότι είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚαν», πρόσθεσε.

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εξαφάνισης της Μαντλίν, η οποία ήταν επίσης γνωστή ως Μάντι, από ένα παραθεριστικό θέρετρο όπου έμενε με την οικογένειά της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 3 Μαΐου 2007.

Χάθηκε από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το βράδυ, ενώ οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, δειπνούσαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚαν Κρίστιαν Μπρίκνερ (Carabinieri via AP)

Αναζητώντας την αλήθεια

Τον περασμένο μήνα, Πορτογάλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι κατονόμασαν τον Μπρίκνερ, ο οποίος είναι Γερμανός αλλά έζησε στο Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, ως επίσημο ύποπτο.

Ήταν το 2020 που οι εισαγγελείς είπαν για πρώτη φορά ότι υποπτεύονταν ότι ο Μπρίκνερ - τον οποίο λόγω της γερμανικής νομοθεσίας περί απορρήτου ανέφεραν ως Κρίστιαν Μπ. - είχε εμπλακεί στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Είπαν τότε ότι πίστευαν ότι το παιδί ήταν νεκρό.

Ήταν η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι εισαγγελείς εντόπισαν έναν επίσημο ύποπτο για την υπόθεση μετά την απαλλαγή των Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, οι οποίοι αρχικά κατονομάστηκαν ως ύποπτοι το 2007.

Σε δήλωσή τους που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου, αφού Πορτογάλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι κατονόμασαν τον Μπρίκνερ ως επίσημο ύποπτο στην υπόθεση, η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚαν δήλωσαν ότι «χαιρετίζουν» την είδηση, καθώς υποδηλώνει «πρόοδο» στην έρευνα.

«Αν και η πιθανότητα μπορεί να είναι μικρή, δεν έχουμε χάσει την ελπίδα ότι η Μαντλίν είναι ακόμα ζωντανή και θα ξαναβρεθούμε μαζί της», ανέφερε το ζευγάρι στην ιστοσελίδα που δημιούργησε για την αναζήτησή του για τη Μαντλίν.

Ο 45χρονος Μπρίκνερ είχε πει στο παρελθόν ότι ήταν με την τότε κοπέλα του όλη τη νύχτα που χάθηκε η Μαντλίν, αλλά ο Γουόλτερς είπε στο CMTV ότι «δεν είχε άλλοθι».

Όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα των ερευνητών του είχε βρει «κάτι που ανήκει στη Μάντι» στο τροχόσπιτο του Μπρίκνερ, όπου ζούσε εκείνη την εποχή, ο Γουόλτερς είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να το αρνηθώ».

Ο Μπρίκνερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή στη Γερμανία για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή της περιοχής Αλγκάρβε όπου χάθηκε η Μαντλίν το 2007.

Έχει συνδεθεί επίσης με μια σειρά από άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν εις γνώση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, διέρρηξε ξενοδοχεία και παραθεριστικά διαμερίσματα και συνελήφθη να κλέβει ντίζελ από ένα πορτογαλικό λιμάνι και να παραποιεί διαβατήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ