ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Παγκόσμιο σοκ από επίθεση σε σχολείο καταφύγιο- Δεκάδες κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου

Ουκρανία: Παγκόσμιο σοκ από επίθεση σε σχολείο καταφύγιο- Δεκάδες κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου
Οι σοροί δύο ανθρώπων βρέθηκαν στα συντρίμμια AP Photo/Felipe Dana (Φωτογραφία αρχείου)

Στόχο βομβαρδισμών αποτέλεσε ένα σχολείο που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο από περίπου 90 αμάχους, στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για περίπου 60 νεκρούς στα συντρίμμια του κτηρίου.  

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ, Σερχίι Χέιντεϊ, δήλωσε ότι 30 άτομα που βρίσκονταν στο καταφύγιο-σχολείο διασώθηκαν, εκ των οποίων οι επτά τραυματίστηκαν.

Οι σοροί δύο ανθρώπων βρέθηκαν στα συντρίμμια, είπε ο Χέιντεϊ σε ανάρτησή του στο Telegram σήμερα, Κυριακή, προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό και τα 60 άτομα που έμειναν κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου να σκοτώθηκαν».

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο χωριό Μπιλοχορίβκα, γύρω στις 4:37 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις ώρες για να κατασβεστούν, σύμφωνα με τον Χέιντεϊ.

Παράλληλα έξι άμαχοι -ανάμεσά τους δύο παιδιά- σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στην πόλη Πριβίλα της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν αξιωματούχοι μέσω Telegam.

Όλες οι εξελίξεις για την 74η μέρα πολέμου στην Ουκρανία στο Liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ