ΚΟΣΜΟΣ

Η περίεργη ανάρτηση του Ίλον Μασκ

Η περίεργη ανάρτηση του Ίλον Μασκ
Τι φοβάται ο Ίλον Μασκ; AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Μια πολύ περίεργη ανάρτηση έκανε ο Ίλον Μάσκ στο Twitter, αφήνοντας υπόνοιες για ενδεχόμενη δολοφονία του. 

«Εάν πεθάνω κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα όλους», έγραψε, στην ανάρτησή του με εκαντοντάδες χιλιάδες χρήστες να του κάνουν σχόλια και likes.

Η αινιγματική αυτή ανάρτηση του νέου ιδιοκτήτη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, έρχεται μετά από άλλο μήνυμα που είχε αναρτήσει για τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Σε μηνυμά του, ο Ρογκόζιν κατηγορεί τον Μασκ πως παρείχε εξοπλισμό Starlink (το σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX για την παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο) στους «φασίστες» στην Ουκρανία, δηλαδή το Τάγμα του Αζόφ.

«Εμλέκεται με τον εφοδιασμό των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στρατιωτικές επικοινωνίες», λέει ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας και προσθέτει: «Και γι' αυτό θα πρέπει να απαντήσεις σαν ενήλικας, Ίλον, όσο κι αν το παίζεις ανόητος», υπονοώντας πως πρέπει να λογοδοτήσει.

«Η λέξη ''ναζί'' δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται να νομίζει», σχολιάσε ο δισεκατομμυριούχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ τα βάζει με τη Μόσχα και δείχνει την στήριξή του στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Τον Μάρτιο είχε προσκαλέσει σε μονομαχία τον Ρώσο πρόεδρο ενώ είχε έρθει σε αντιπαράθεση και με τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ