ΚΟΣΜΟΣ

Στην πόλη Μπούτσα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Στην πόλη Μπούτσα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Εκατοντάδες Ουκρανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής κατοχής της πόλης AP/Olivier Matthys

Την πόλη Μπούτσα που βρίσκεται στα περίχωρα του Χαρκόβου επισκέφθηκε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες Ουκρανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής κατοχής της πόλης τον Μάρτιο και Απρίλιο.

Φθάνοντας στην Μπούτσα το πρωί της Τρίτης σε αιφνιδιαστική επίσκεψη, η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε την περιήγησή της μιλώντας με κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του Απριλιόυ η Γερμανία, με πρωτοβουλία της Αναλένα Μπέρμποκ, προχώρησε σε μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών στη σκιά των συνταρακτικών εικόνων με ωμότητες κατά αμάχων από την Μπούτσα της Ουκρανίας παραπέμποντας στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, είχε ανακοινώσει τότε ότι 40 διπλωμάτες που υπηρετούσαν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και έπρεπε να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα ενώ η ίδια είχε δηλώσει τότε πως «εργάζονταν εδώ στη Γερμανία κάθε μέρα ενάντια στην ελευθερία μας, ενάντια στη συνοχή της κοινωνίας», σημειώνοντας πως «δεν θα το ανεχθούμε άλλο».

Όλες οι εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ